Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Вулиця Григорія Сковороди (колишня Пака Шандора) у Мукачеві

Рішенням Мукачівського міськвиконкому №356 від 27.12.2016 року   «Про перейменування назви вулиць, провулків, площ міста Мукачева» перейменували вулицю Пака Шандора на вулицю Сковороди Григорія.

Можна припустити, що дерусифікувати чи декомунізувати вулицю Шандора Пака довелося через політичну активність сім’ї Паків на користь Угорщини у своїй малій Батьківщині – Мукачеві. Хоча його син, меценат Імре Пак, чимало коштів вклав для збереження пам’яток та звеличення нашого міста в очах світової спільноти.

Щодо мандрівного філософа Григорія Сковороди, то доцільність вшанування його пам’яті у назві вулиці є доречною, хоч він ніколи не мандрував Карпатами. Цікаво, що місця у Харківській області, де він зупинявся, зараз знаходяться на лінії війни. На українській стороні.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Сковороди Григорія (Пака Шандора та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Малильо Софії (колишня Терека) у Мукачеві

Exit mobile version