Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Волонтер “Народної ради Мукачівщини” з Виноградова зі своєю командою пошив 1000 плитоносок для воїнів ЗСУ (ВІДЕО, ФОТО)

Днями виноградівець Тіберій Пішпекі відзвітував про виготовлення 1000-ої плитоноски для військовослужбовців ЗСУ.

Волонтерити Тіберій Пішпекі розпочав із початком повномасштабного вторгнення рф в Україну. Пізніше приєднався до команди волонтерів “Народної ради Мукачівщини“, голова якої – Юрій Кравчук – наразі несе службу в лавах 68 ОБ ТрО Закарпаття “Закарпатські шаркані”.

У мирному житті Тиберій Пішпекі заробляє на життя реставрацією салонів автомобілів, в тому числі ретроавто (ремонт та пошиття сидінь, тощо), має швейний цех, де працює з невеликою командою. Втім, із початкомі війни в нашій країні, у власному цеху чоловік взявся за пошиття плитоносок, які були і наразі залишаються вкрай необхідними для наших захисників на передовій.

Плитоноска – це виріб зшитий з надміцної спеціальної тканини з високою щільністю, в яку вставляються захисні плити, свого роду чохол для бронепластин.

До ідеальної моделі, які виготовляють, від початку йшли методом проб і помилок, запитуючи поради у військових, аби виріб був максимально міцним та зручним для наших захисників. Плитоноски від швейного цеху “Рога і копита”, як жартома називає його сам Тиберій Пішпекі, складаються з десятків деталей власного крою, зшиті з міцної кордури (Corduro, тканина – ред.), мають надійні деталі й фіксуючі елементи (липучки) та регулюються під власника завдяки спеціальним резинкам.

Робити – не співати. Дякую землякам з Америки, Європи, дякую друзям, які допомагають на місці. Роботи виконані власними руками, за кошти зароблені моїм коллективом і друзів, які мені стабільно допомагають. Донати не збираю, від мого імені нікому збирати кошти на пошиття плитоносок ніколи не недоручав. Виходить, прості і душевні люди показали, хто і як робить корисні справи. Нас багато і ми разом. Все Буде Україна!, – зазначає Тіберій Пішпекі.

Напередодні із 1000-ою плитоноскою волонтера вітали у рідній організації в Мукачеві.

Маємо честь працювати в одній команді з Тіберієм! 1000 плитоносок – це неабияка допомога нашим захисникам, а ще величезний вкладений ресурс, час та праця!!! Щасливі вітати нині нашого волонтера із таким значимим досягненням! Плитоноски, до слова, це не єдине, що робить наш Тібі задля допомоги військовослужбовцям ЗСУ і не тільки. На його рахунку чимало добрих справ – це і необхідні гуманітарні вантажі, генератори та авто, які, часом, особисто доправляє на передову на прохання військових. Тішимося, що гуртуємо в нашому благодійному русі таких неймовірних, щирих, чесних і працьовитих волонтерів! З такими людьми неодмінно переможемо!“, – зауважує координаторка волонтерського руху ГО “Народна рада Мукачівщини” Олександра Клімова.

Подяки від військових та волонтерів на адресу Тиберія і Ко нині лунають з різних куточків країни та найгарячіших місць на лінії фронту.

Дякує волонтерам за невтомну працю та допомогу ЗСУ і “НАША СПРАВА ЗАКАРПАТТЯ“. В єдності сила! Разом неодмінно переможемо!!!

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Люди доброї волі: як закарпатці допомагають ЗСУ та ВПО (ФОТО, ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери “Народної Ради Мукачівщини” виготовили понад 60 000 годин тепла і світла для воїнів ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

ВАРТО ЗНАТИ: Виплата грошової допомоги: у Кабміні вирішили, хто з числа волонтерів отримає одноразове нарахування та за яких умов

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в ІNSTAGRAM та TELEGRAM

Exit mobile version