Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Попри погрози маніяка-аноніма мукачівські школи працюватимуть у звичному режимі

Мукачівські школи працюватимуть у звичному режимі, а влада вживає додаткових заходів безпеки через анонімні погрози у ТГ-каналі.

Про це повідомив начальник управління освіти Мукачівської міської ради Михайло Лабош.

Чиновник закликав не сприяти поширенню страху та паніки.

«Вчителі повинні продовжувати виконувати свою роботу – вчити наших дітей та зміцнювати довіру батьків. Ми здатні подбати про безпеку наших дітей і, як ніколи, впевнені у власних силах», – зазначив він.

Михайло Лабош також виразив впевненість в оперативності та фаховості роботи компетентних органів.

«Маємо розуміти, йде війна, ця війна – гібридна, а значить, не завершиться навіть тоді, коли припиняться постріли та бомбардування. Для нашого, відносно безпечного регіону, новою зброєю стали ворожі ІПСО. Вчора одна група у соцмережах мала на меті посіяти страх та зірвати навчання у школах міста, завтра можуть бути створені ще декілька, що матимуть іншу маніпулятивну мету. Не виключено», – написав він.

Начальник управління зазначив, що педагогам важливо розвивати в учнів критичне мислення та разом вчитися перевіряти інформацію, розпізнавати фейки, маніпуляції, аналізувати різні точки зору.

Нагадаємо, 14 березня 2024 року невідомий створив ТГ-канал, у якому погрожував мукачівцям, зокрема учням та вчителям шкіл вбивством. Через це 15 березня школярі масово не прийшли на уроки. Пізніше кіберполіція повідомила, що канал заблокували. Про затримання зловмисника та встановлення його особистості не повідомлялося.

Exit mobile version