Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На Закарпатті планують провести перепис ромського населення

У 2024 році в Закарпатській області планують провести перепис ромського населення.

Ці повні й актуальні статистичні дані допоможуть більш ефективно забезпечувати соціально-правовий захист та інтеграцію ромів у наші громади, зокрема й з урахуванням дії воєнного стану, повідомили у Закарпатській ОВА.

«Реалізація етнонаціональної політики – одне з ключових питань у контексті європейської інтеграції України. Для цього потрібно знати ситуацію, яку маємо на зараз, а для подальшої роботи з ромською спільнотою в нас повинна бути чітка взаємодія з органами місцевого самоврядування, представниками громадських та благодійних організацій. Тому плануємо провести виїзні зустрічі в громадах, де проживає велика кількість ромського населення», – зазначив голова департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук.

За його словами, актуальною залишається підтримка щодо соціального захисту, паспортизації, сфери освіти й охорони здоров’я, працевлаштування, розвитку самобутньої культури ромів тощо. Окремої уваги потребують представники ромської спільноти, які через війну вимушено перемістилися на Закарпаття.

Нагадаємо, у Мукачеві відкрили освітній хаб для ромів.

Exit mobile version