Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Називалася іменем почесного громадянина Бобруйська: вулиця Варшавська у Мукачеві, колишня Осипенка

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Олександра Осипенка на вулицю Варшавську.

Наразі невідомо, по якій причині мукачівську вулицю назвали іменем почесного громадянина Бобруйська, генерал-лейтенанта авіації, та ще й чоловіка героя радянського союзу Поліни Денисівни Осипенко – Олександра Осипенка. Напевне, на це була якась вказівка «зверху» від радянських політтехнологів. Будемо наполегливіше шукати у архівах.

Вулиця досить густонаселена, починається від вулиці Ужгородської і проходить вглиб Росвигова, поміж багатоповерхівками. Також на вулиці є ЗОШ №11, магазини, кафе, баня, медичний центр, стоматологія, тощо.

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Варшавська (Олександра Осипенка та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Імені видатного архітектора: вулиця Балтазара Неймана у Мукачеві

Exit mobile version