Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Героїв Бучі: колишня вулиця Михайла Глінки у Мукачеві

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 28 квітня 2022 р. № 786 було перейменовано вулицю Михайла Глінки на вулицю Героїв Бучі.

Буча – місто-Герой України від 24.03.2022 року.

Завдяки архівному відділу Мукачівського міськвиконкому редакція отримала копію протоколу №27 від 17 листопада 1953 року засідання виконкому Мукачівської міськради депутатів трудящих. Зокрема, у рішенні 13/460 «Про впорядкування і найменування вулиць міста Мукачево» йдеться про наступне: «У зв’язку з тим, що деякі ново-відкриті вулиці не мають назви, виконком Мукачівської міськради депутатів трудящих РІШИВ:

– нові вулиці між вул. Духновича і Піонерів назвати вулицями Айвазовського, Мусоргського, Глінки, Радищева, Римського-Корсакова».

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Героїв Бучі (Михайла Глінки та раніше) – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Вулиця Срібна: колишній провулок Римського-Корсакова у Мукачеві

Exit mobile version