Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

У Мукачеві мати дитини із інвалідністю звинуватила громадську організацію у бездіяльності, однак приєднуватися до команди відмовилася

Мукачівка звинуватила громадську організацію «Безбар’єрне Закарпаття» у бездіяльності, однак на пропозицію приєднатися до ГО і самій брати участь у рішенні проблем людей з інвалідністю відмовилася.

Публікація Вікторії Колод з’явилася у групі Мукачево SOS. Жінка, яка сама виховує сина з важкою формою ДЦП, зазначила, що організація вже півроку не бачить грубого порушення пішохідного переходу біля самого центру реабілітації для дітей та молоді з функціональними порушеннями.

«Перехід біля поліції, де з одного боку “лівньовка” не закрита. Наведіть, будь ласка, приклад, що конкретно було зроблено цією ГО за час її існування?» – написала вона.

Окрім того, жінка ставить питання, чому діти на візках не мають змоги навчатись в школах, і чому громада міста не вимагає від влади відкриття центру для таких дітей.

У ГО «Безбар’єрне Закарпаття» зазначили, що організація не є владою, тому такі претензії недоречні.

«Ми реально шоковані, що людина, яка хоч трохи має розбиратись в елементарних речах і розуміти, що громадська організація не має повноважень самочинно ставити бруківку чи прибирати бордюр – викладає пост, не читаючи що він несе в ньому», – заявили у ГО.

Активісти зазначили, що зв’язалися із авторкою допису і повідомили їй, що провели громадський огляд пішохідного переходу біля центру реабілітації і прояснили, які заходи з доступності будуть проводитись адміністрацією.

«Після цього, ця пані звинуватила нас у тому, що ми нічого не робимо з пішохідними переходами. Ми пояснили, що подали до мукачівської влади цілий перелік необхідних заходів з доступності для їх реалізації, і даний перехід є одним з багатьох десятків, які необхідно переробляти! На що жінка обурилась та кинула слухавку, звинувачуючи нас, звичайних мукачівців у всіх гріхах», – кажуть у ГО.

Також представники «Безбар’єрного Закарпаття» запропонували Вікторії приєднатися до ГО і бути частиною команди, однак вона відмовилася.

Нагадаємо, раніше у Мукачеві водій таксі відмовився везти жінку із інвалідністю.

Exit mobile version