Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Мукачівський Центральний пасаж: ласа комерційна нерухомість та місце прогулянки туристів

Рішенням сесії Мукачівської міської ради від 30 листопада 2023 р. № 1387 була надана назва новоствореній вулиці міста Мукачева – «Центральний пасаж».

Достеменно невідомо, хто порадив міському голові Мукачева взяти за стратегію розвитку історичного центру міста ряду торгових пасажів. Окрім старого, Латоричного пасажу, вже створено провулок Пасаж (територія колишньої швейної фабрики), а тепер і Центральний пасаж, який з’єднав площу Кирила та Мефодія (вхід між колишніми «Другом читача» та кафе «Вікторією») і вулицю Ринкову (вихід між парковкою та торговим центром «Щодня»).

Але у будь-якому випадку ідея спрацювала, і туристи мають змогу прогулятися чудовими дворами, які у Мукачеві називають «дуфортами».

Якщо раніше ці двори були тупикові, і часто захаращені сараями та звалищами, то зараз завдяки прохідності вони стали ласою комерційною нерухомістю, що стрімко росте вгору, як фізично так і фінансово.

Ці дворики несуть у собі незліченну кількість цікавих історій, які очікують на висвітлення у «Нашій справі».

P.S. Якщо ви володієте будь-якою суспільно значущою інформацією, старими фотографіями чи іншими матеріалами, які стосуються історії вулиці Центральний пасаж – будемо вдячні можливості доповнити статтю. Це стосується і цікавих людей, які там колись проживали чи проживають; і подій, що відбувалися на вулиці, і будівель, що можливо колись тут були. Матеріали надсилайте на e-mail: kozanostra.ua@gmail.com

Юрій Кравчук, депутат Мукачівської міської ради

Читайте також: Загублений між багатоповерхівками: провулок Петра Дорошенка у Мукачеві

Exit mobile version