Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На закарпатській митниці пояснили причину черг вантажівок на кордоні зі Словаччиною

На словацькому кордоні перед пунктом пропуску “Вишнє-Нємецьке — Ужгород» на 8 ранку 16 листопада перебувало близько 900 автомобілів, які хочуть заїхати в Україну.

Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків заступника начальника Закарпатської митниці Василь Татош. За його словами, такі дані їм надіслали словацькі колеги.

Пропускна спроможність пункту пропуску “Вишнє-Нємецьке — Ужгород” обмежена і вони не можуть

“За цей тиждень ми досягли пропускної спроможності шляхом перерозподілу особового складу до 250 транспортних засобів на в’їзд в Україну. Це є пікове навантаження для даного пункту пропуску. Разом зі словацькими колегами є домовленість і ми якраз обробляємо таку кількість транспортних засобів. За минулу добу було пропущено 243 транспортні засоби. З понеділка по четвер цього тижня, і така ж ситуація з понеділка по четвер минулого, була пропускна спроможність 140-150 транспортних засобів”, — каже чоловік.

Василь Татош пояснив причину утворення черг на пункті пропуску “Вишнє-Нємецьке — Ужгород”: “Пов’язана дана ситуація із бойкотом польських перевізників польсько-українського кордону й пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Саме через це склалася наразі така досить критична ситуація і перед пунктом пропуску “Вишнє-Нємецьке — Ужгород”. Оскільки цей пункт пропуску — найближчий КПП до польсько-українського кордону, то саме тому перевізники обрали його на в’їзд в Україну. Не так далеко є пункт пропуску “Загонь-Чоп” для вантажного автомобільного транспорту, де набагато більша пропускна спроможність”.

У Чопському прикордонному загоні, на ділянці відповідальності якого є пункт пропуску “Ужгород— Вишнє-Нємецьке”, повідомили, що наразі пропуск здійснюють у штатному режимі.

Прикордонні наряди оформлюють на в’їзд в Україну стільки автомобілів, скільки в’їжджають зі Словаччини.

Exit mobile version