Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Закарпатця засудили за ухилення від призову на військову службу: відомі деталі

За публічного обвинувачення прокурора Тячівської окружної прокуратури мешканця смт. Тересва засуджено до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу (ст. 336 КК України).

Як повідомляє Закарпатська обласна прокуратура, у ході судового розгляду підтверджено те, що чоловік умисно намагався уникнути призову до лав ЗСУ під час мобілізації.

У вересні 2022 року він пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. У подальшому отримав мобілізаційне розпорядження та у визначений час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки не з’явився“, – йдеться у повідомленні.

Як пояснив сам обвинувачений перед судом, такі дії вчинив через страх за своє життя та певні сімейні обставини. При цьому вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Наразі триває строк на оскарження вироку в апеляційному порядку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо, як інформувала НАША СПРАВА раніше, Закарпаття втратило на війні двох Героїв прикордонників Чопського загону (ФОТО) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні посилять покарання за незаконний перетин кордону: відомі подробиці та кому «світить» більший тюремний термін

ВАРТО ЗНАТИ: Перевірятимуть і штрафуватимуть: українцям розповіли, що запроваджують із 1 жовтня

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!
ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ

Exit mobile version