Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Кричущий інцидент у пологовому Мукачева: деталі від поліції та прокуратури

На момент викриття злочинної оборудки у Мукачеві медпрацівниця пологового відділення вже встигла одержати чверть сотні тисяч гривень.

Поліцейські Мукачева вручили підозру медпрацівниці. Про це інформує пресслужба поліції Закарпатської області.

Дізнавачі Мукачівського районного управління поліції викрили медпрацівницю Мукачівської лікарні на вчиненні кількох злочинів.

За інформацією поліції області, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що мукачівка, працюючи у пологовому відділенні та маючи доступ до бланків та печаток, виготовила фіктивну довідку про народження нею третьої дитини. Цей документ дозволив її чоловіку отримати право на відстрочку від мобілізації та гарантував безперешкодний перетин державного кордону України. Поліцейські встановили, що чоловік уже двічі скористався даним документом та виїжджав за межі країни.

Також ця довідка надала подружжю право на отримання соціальних виплат. Жінка подала документи на отримання грошової компенсації за «Пакунок малюка». Окрім цього, фігурантка підробила документи на отримання посвідчення багатодітної сім’ї, що дає право на отримання соціальних пільг.

На підставі зібраних доказів співробітники Мукачівського районного управління поліції повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні нею кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ч. 3, ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)“, – йдеться у повідомленні поліції області.

Окрім цього правоохоронці нададуть правову оцінку і діям чоловіка, який скористався завідомо підробленим документом.

Як зазначається, процесуальне керівництво у справі здійснює Мукачівська окружна прокуратура.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. За скоєне зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі. Слідство у справі триває.

Як зазначають у Закарпатській обласній прокуратурі, так як у подружжя вже було двоє малолітніх дітей, то раптова «поява» третьої доньки та документальне підтвердження цього давало чоловіку право безперешкодно перетинати кордону.

Протягом квітня-травня цього року він встиг двічі випробувати таку можливість, здійснивши короткі поїздки до Угорщини та Словаччини. Мукачівка вирішила скористатися усіма перевагами «народження» ще однієї дитини, тож підробила документи і для отримання грошової компенсації за «пакунок малюка», державної допомоги при народженні дитини та соцвиплат для дітей, які виховуються у багатодітній сім’ї. На момент викриття злочинної оборудки жінка вже встигла одержати 25 тис. грн“, – зазначають у прокуратурі області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо, як інформувала НАША СПРАВА раніше, Заробітчанин з Мукачева застосував у Запорізькій області нову тактику знищення окупантів – трофейний танк-камікадзе (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті презентували “Почесних громадян Мукачева” (ФОТО, ВІДЕО)

ВАРТО ЗНАТИ: У Міненерго зробили важливу заяву щодо питання графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року – офіційно

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!
ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ

Exit mobile version