Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На Закарпатті крали в промислових масштабах: викрито незаконний бізнес на Мукачівщині (ФОТО)

На землях Закарпатської обласної військової адміністрації, які перебувають в користуванні ДП «Ліси України» на Мукачівщині розгорнули масштабний незаконний бізнес.

Цього тижня працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області у ході здійснення заходів на території Мукачівського району виявили незаконне видобування корисних копалин державного значення (пісковика придатного для виробництва будівельного щебеню) в промислових масштабах на земельних ділянках, які згідно кадастрових номерів перебувають у власності Закарпатської обласної військової адміністрації, а право постійного користування належить ДП «Ліси України». Про це інформує пресслужба відомства.

У результаті обстеження екоінспектори встановили, що фірма незаконно здійснила видобуток пісковика на площі 4563 кв. м, об’ємом 13 174 кубометри. Розмір завданих збитків навколишньому природному середовищу складає понад 62 мільйони гривень“, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції Михайло Банк, матеріали за згаданим фактом будуть скеровані у правоохоронні органи для внесення в ЄРДР, проведення відповідного слідства та виставлено претензію по відшкодуванню збитків суб’єкту господарювання, який здійснив незаконний видобуток продукції.

Окрім того Держекоінспекція скерує звернення до обласної військової адміністрації з метою розгляду згаданого порушення та його усунення.

Також повідомляється, що згідно ст. 13 Конституції України нагадуємо, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є власністю Українського народу.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, У Мукачеві ліквідовують «Управління муніципальної інспекції» – рішення сесії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельного удару під час конфлікту в Ужгороді завдав син екснардепа Віктор Балога? – соцмережі

ВАРТО ЗНАТИ: Четверта хвиля мобілізації в Україні передбачає, що на війну підуть усі чоловіки 

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM
БУДЬТЕ В КУРСІ!

ДІЗНАВАЙТЕСЬ АКТУАЛЬНУ, ЦІКАВУ, ДОСТОВІРНУ ТА ЕКСКЛЮЗИВНУ ІНФОРМАЦІЮ ШВИДКО І В ДОСТУПНОМУ ФОРМАТІ.
Exit mobile version