Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Голову обласної ради на Заході України та двох заступників очільника ВЦА затримали на хабарі: що відомо? (ФОТО)

Він та двоє заступників голови ВЦА вимагали хабар у бізнесмена-волонтера в обмін на підписання актів виконаних робіт. 

Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови військово-цивільної адміністрації затримали під час одержання хабаря. Неправомірну вигоду вони вимагали у бізнесмена, який займався волонтерством і допомагав армії. 

За даними слідства, в підприємця вимагали хабар у 1,8 млн гривень за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів. Також цим коштом вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цією компанією за уже виконані і прийняті в 2022 році роботи, повідомили в пресслужбі НАБУ

Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому»“, – йдеться у повідомленні антикорупційного бюро. 

Вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня кваліфікація – ч.4 ст.368 КК України.

За даними депутата Андрія Богданця, затриманими заступниками голови Тернопільсокї ОВА є Ігор Демʼянчук та Ігор Гайдук. Демʼянчук – перший заступник голови ОВА. 

Михайло Головко був народним депутатом декількох скликань. Обрався за 164 округом від ВО “Свобода”, але був позафракційним. Очолював міжфракційне депутатське обʼєднання “За тверезе майбутнє”. Балотувався і в 2019 від того ж округу, але не пройшов. 

До роботи в Раді був бізнесменом, депутатом Тернопільської міської ради від ВО “Свобода” двох скликань, у 2006 і 2007 висувався до Верховної Ради як “свободівець”-списочник. Обласну раду Тернопільської області очолив у листопаді 2020, пише lb.ua. 

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Уряд погодив зміни до закону про основи нацспротиву: відомо, що передбачається

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті викрили незаконний бізнес в промислових масштабах (ФОТО, ВІДЕО)

ВАРТО ЗНАТИ: “Грошова реформа” – Україною гуляє нова схема шахраїв: можна втратити всі гроші

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version