Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Працівника поліції та прокурора окружної прокуратури Ужгорода викрили на хабарі від наркоугруповання

“Служителів закону” на Закарпатті викрили на корупції, отриманні 30 тис. доларів хабаря. Генеральний прокурор оприлюднив шокуючі факти.

Під час перебування в Ужгороді з робочим візитом генпрокурор Андрій Костін повідомив про викриття на корупційному злочині “служителів закону” в регіоні.

Про це йдеться на сайті Офісу Генпрокурора.

 «Знову викрито на хабарі «служителів закону» — працівника поліції та прокурора окружної прокуратури Ужгорода. Тридцять тисяч доларів від підозрюваного у співорганізації наркоугруповання за сприяння уникненню відповідальності», – повідомив Андрій Костін.

Слідство встановило, що після повідомлення про підозру співорганізатору наркоугруповання, прокурор разом із співробітником управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР Нацполіції України вирішили запропонувати йому за хабар уникнути кримінальної відповідальності та покарання.

Під час зустрічі в одному з готельних комплексів Закарпаття вони запропонували підозрюваному фальсифікацію матеріалів експертиз. Також вони обіцяли забезпечити неприбуття свідків в судове засідання і подальше сприяння в ухваленні судом виправдувального вироку.

За ці «послуги» він повинен був передати їм обумовлену суму хабара. У квітні 2023 року прокурор разом з оперативним працівником двома траншами отримали 30 тис доларів.

Наразі прокурору оголошено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Працівнику поліції вже раніше було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Його затримали після отримання другого траншу хабара.

«Нульова толерантність до корупції — це принцип роботи, а не гасло. Завжди наголошую на цьому прокурорам і правоохоронцям. Якщо хтось забув, нагадаю: ми всі на війні. Всі без винятку. І якщо хтось думає, що війна далеко, а в тилу можна порушувати закон — жорстоко помиляється. Будемо виявляти та нещадно випалювати всі такі випадки. Ніхто не має права торгувати довірою людей», – наголосив Генпрокурор.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Міськводоканал у Мукачеві розшукує уповноваженого антикорупціонера

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатку оголошено у міждержавний розшук: в СБУ повідомили, що вона накоїла (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Розпочалася найдовша за тривалістю магнітна буря: названо найнебезпечнішу дату

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version