Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

На Закарпатті виявили випадок африканської чуми – діагноз підтверджено

Це високозаразне вірусне захворювання. Проявляється лихоманкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Зараз для локалізації та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней у регіоні вживають необхідні заходи.

На території одного з лісомисливських господарств Ужгородського району виявили випадок африканської чуми у дикої свині.

Про це повідомили на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

За інформацією відомства, діагноз підтвердили у Львівській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби 17 травня.

“З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду”, — йдеться в повідомленні.

За інформацією Держпродспоживслужби, наразі вживають заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

Довідково:

Африканська чума свиней – це високозаразне вірусне захворювання. Проявляється лихоманкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Смертність, в залежності від перебігу хвороби, може бути від 50% до 100%. Тварини, які перехворіли та вижили, залишаються довічними вірусоносіями.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Закарпатців попереджають про значні грози та шквалисте посилення вітру в найближчі дні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На трасі «Київ-Чоп» сталася автотроща, є загиблі: опубліковані кадри з місця летальної ДТП (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Понад 5 грн за кіловат: у НКРЕКП порахували ринкову ціну на електроенергію для споживачів

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version