Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

В Укренерго відповіли, чи будуть відключення споживачів при можливому дефіциті влітку

Відомо, до чого готуватися українцям найближчим часом.

В “Укренерго” відповіли, чи варто українцям чекати на відключення споживачів при можливому дефіциті влітку.

Голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону розповів, що при можливому дефіциті в енергосистемі України влітку відключення споживачів будуть застосовуватись в останню чергу.

Дефіцит, який може бути протягом літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення споживачів – останній у переліку по пріоритетності“, – заявив Кудрицький.

Найбільш очевидний спосіб збалансування української енергосистеми – імпорт електроенергії з країн ЄС. Другий полягає у максимізації використання нашої теплової та гідрогенерації: тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах чи які не є пошкоджені російськими ракетними обстрілами.

Також Володимир Кудрицький додав:

Ми також закликаємо українських споживачів ощадливо споживати енергоресурси, особливо у вечірні години – із 7-ї по 10-ту вечора. Намагатися переносити споживання із цих годин або на ніч, або на денні години“.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Річки Закарпаття забруднені нітрогеном нітратним, всі, крім однієї: оприлюднено результати вимірювань за 1 квартал 2023 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хотів підірвати “Дружбу”, це загроза суверенітету Угорщини – гучна заява міністра МЗС Сійярто

ВАРТО ЗНАТИ: ООН попередила, що Земля мчить назустріч невідворотній катастрофі, якщо не вжити негайних заходів: про що йдеться?

Підтримайте «НАШУ СПРАВУ», приєднуйтесь до нас у мережі — читайте цікаві новини на FACEBOOK, в TELEGRAM та ІNSTAGRAM

Exit mobile version