Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Затягують час? – Повернення 30-тисячних доплат військовим заблоковано: відома причина (ДОКУМЕНТ)

Нардеп вніс у ВРУ постанову, яка блокує повернення доплат військовослужбовцям, поліцейським та ДСНС-никам.

Напередодні, 10 квітня, ВРУ в другому читанні проголосувала законопроєкт № 8312, яким передбачено повернення військовим і не тільки грошових доплат у розмірі 30 тис. грн.

Втім, нині, 11 квітня, до Верховної Ради було внесено постанову, яка блокує повернення доплат військовослужбовцям, поліцейським і ДСНС-никам.

Проект постанови у ВРУ вніс народний депутат від партії “Голос” Володимир Цабаль.

“В Раду внесли блокуючу постанову по законопроекту #8312

Це саме той закон, де пройшла правка про повернення виплат та обмеження зарплат.

Поки ця постанова не буде розглянута в залі, Спікер не має право підписати закон. А це в найближчі тижні не відбудеться через графік засідання Ради“, – зазначив народний депутат Ярослав Железняк.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Верховна Рада повернула зняті раніше доплати військовим і не тільки. Відповідний проект закону у другому читанні та загалом підтримали 277 голосами.

Цю надбавку захисникам, як зазначалося, планують таким чином повернути за рахунок скорочення зарплат держслужбовцям і співробітникам державних підприємств.

Втім, як зауважував нардеп Железняк, щоб повернення надбавок спрацювало потрібно буде змінювати бюджет, адже передбачене скорочення зарплат не покриє всі витрати: Україна в день на виплати військовим витрачала 2,7 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплата грошової допомоги: у Кабміні вирішили, хто з числа волонтерів отримає одноразове нарахування та за яких умов

ВАРТО ЗНАТИ: Названо 5 категорій осіб, які мають оновити документи, щоб надалі отримувати житлові субсидії

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram , Facebook та Іnstagram

Exit mobile version