Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Зіткнулася з проблемами: Мукачівська міськрада кличе громадських активістів, небайдужих містян та посадовців

Кажуть, питання прозорості та підзвітності з початком воєнних дій в Україні відійшли на другий план. Водночас саме вони принципово важливі для доброчесності місцевої влади та участі громадськості у прийнятті рішень. 

Між безпекою та прозорістю – у Мукачеві досліджуватимуть роботу міськрад під час війни.

Понад рік українські міста працюють на тлі безпрецедентних викликів війни.

Як та де розміщувати переміщених осіб, де знайти житло для людей, які його втратили, як розподіляти гуманітарну допомогу, як надавати необхідні послуги під обстрілами? Це лише частина проблем, з якими зіткнулася місцева влада. Про це йдеться у повідомленні Мукачівської міської ради.

“Поміж іншим, випробуванням став пошук балансу між обмеженням доступу до інформації й захистом людей від загроз з боку агресора. Питання прозорості та підзвітності відійшли на другий план. 

Водночас саме вони принципово важливі для доброчесності місцевої влади та участі громадськості у прийнятті рішень. 

Прозорість та підзвітність необхідні для продовження підтримки України міжнародною спільнотою”, – сказано в повідомленні.

11 квітня о 10:00 команда «Transparent cities/Прозорі міста» (Transparency International Ukraine) презентує результати дослідження стану прозорості 70 міст України в умовах дії воєнного стану за новою методологією. Долучайтеся до події Між безпекою та прозорістю: дослідження роботи міських рад під час війни.

“На цьому заході обговоримо пріоритетні для впровадження політики та сервіси, практики роботи місцевої влади в умовах війни, а також простимулюємо обмін досвідом. Спільно з представниками міських рад поміркуємо, де шукати «золоту середину» між забезпеченням прозорого процесу управління містом та урахуванням безпекових ризиків. 

Запрошуємо до участі представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій та міжнародних фондів, а також всіх небайдужих містян“, – йдеться у повідомленні міськради.

Реєстрація за посиланням.

Напередодні події зареєстровані учасники отримають нагадування та посилання на трансляцію в Youtube та Facebook. 

Захід відбудеться в межах проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, у Мукачеві тривають баталії довкола підвищення тарифів на водопостачання і не тільки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина з Мукачева стала чемпіонкою України з класичного пауерліфтингу (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Три причини, які дозволяють не з’явитися до військкомату по повістці – Постанова КМУ

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version