Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Адвокат Масі Найєм звернувся до суспільства та розповів про підступи журналістів у справі зґвалтування школярки із Закарпаття

Ми просимо суспільство бути пильними, а журналістів згадати про цінності українців.

Такими словами розпочався сьогоднішній допис українського адвоката, засновника юридичної компанії «Міллер», правозахисника, громадського діяча та, донедавна, військовослужбовця Масі Найєма.

Варто відзначити, що саме його юридична компанія зголосилася стати на захист інтересів закарпатської школярки після проголошення ганебного вироку місцевим судом. Адже, завдячуючи судді Воловецького райсуду, троє підлітків, які зґвалтували 14-річну дівчинку та знімали це на відео, уникнули покарання.

Інцидент стався ще влітку 2021 року. Днями суддя Воловецького райсуду Оксана Софілканич визнала усіх трьох підлітків винними за ч. 3 ст. 153 ККУ (групове зґвалтування), присудила їм по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом хлопцям іспитовий термін на два роки  та зобов’язала батьків підлітків виплатити потерпілій по 20 тисяч гривень моральної шкоди. 

Завдяки суспільному резонансу справа набула розголосу. Школярку зголосилися захищати найкращі фахівці країни.

Нижче подаємо текст допису Масі Найєма у соцмережі Facebook мовою оригіналу:

“Ми просимо суспільство бути пильними, а журналістів згадати про цінності українців.

Сьогодні на 1+1 мало виходити ток-шоу про історію дівчинки з Закарпаття. Журналісти намагались хитрощами виманити в цей етер бабусю постраждалої, її батька і саму постраждалу. Дякуючи адвокатам Ілля Воробйов та Natalia Baranova нам вдалось цьому запобігти… в наш час це сюрр. Сюрр – протидіяти діям журналістів, коли питання стосується такої теми.

Тепер щодо етеру

Ми розуміємо, що те, що буде відбуватися в прямому етері, може нашкодити психічному стану постраждалоїї, її майбутньому та інтересам в апеляційній справі, тому дівчинка та її батько участі в шоу не братимуть.

Що ж тоді буде в програмі, і в який бік може зайти розмова про цю справу без участі постраждалої?

За нашою інформацією, в студію запросять експертів, яким дадуть подивитись відео тих злощасних подій. Потім ці експерти на свій власний розсуд будуть трактувати побачене для суспільства. Це дуже небезпечно. Ми не знаємо рівень цих експертів. І найголовніше: телеексперти не несуть кримінальної відповідальності за свої слова, на відміну від тих експертів, які залучаються в кримінальний процес.

Нам відомо, що на шоу також запросили бабусю дівчинки разом з молодшими онуками. Вони хотіли, Ймовірно, щоб бабуся відповідала на всю країну про те, чи бачить вона на відео зґвалтування. Але бабуся також не є експертом в розумінні кримінального процесуального кодексу.

Можливо, у програмі будуть показувати скрини переписок невстановлених осіб із невстановленою особою. Але цими скринами очевидно можна буде дискредитувати потерпілу. Невідомо, чи відбувалася ця переписка взагалі і коли, однак, закони телевізійного жанру диктують умови і вимагають зобразити конфлікт. І конфлікт, безперечно, буде.

Ми дуже просимо глядачів шоу і суспільство бути пильним до своїх висновків і того, на чому вони ґрунтуються. Змагальність процесу в суді відрізняється від телешоу і дозволяє обом сторонам відкрити всі матеріали справи і показати, на чому ґрунтуються їх позиції. І тільки суд має вирішити, хто насправді в цій справі винний, і яке покарання має бути.

У цій справі задіяні кращі фахівці Hrystyna Kit, Олена Сотник, Анна Калинчук, Roxolyana Gera, Artem Krykun-Trush.

Міллер, юридична компанія взяла на себе відповідальність забезпечити роботу цих адвокатів і заходи безпеки, необхідні клієнту. Тож дуже просимо журналістів звертатися за коментарями напряму до нас. Щоб не нашкодити дівчинці, не впливати на громадську думку і ставлення до всіх інших жертв сексуальних правопорушень”, – розповів Масі Найєм.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Командир підрозділу розвідки ЗСУ з передової звернувся до ґвалтівників школярки на Закарпатті й не тільки (ВІДЕО 18+)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр освіти Лісовий зробив заяву щодо ганебного вироку суду в справі групового зґвалтування школярки на Закарпатті. Пізніше і в офісі Генпрокурора зробили заяву

ВАРТО ЗНАТИ: Фахівець роз’яснила, чи зобов’язаний працівник виконувати робочі обов’язки під час повітряної тривоги

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version