Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Зек із-за ґрат організував торгівлю боєприпасами у Мукачеві: з’явилися кадри спецоперації за участі силовиків (ВІДЕО)

В Мукачеві співробітники кримінальної поліції разом зі слідчими заблокували канал збуту боєприпасів, який контролювався і координувався з місць позбавлення волі.

Як повідомив очільник поліції Закарпатської області Ярослав Колесник, фігурантом схеми є 40-річний мукачівець, який зараз відбуває покарання у вигляді п’ятирічного ув’язнення за ряд майнових злочинів.

Зазначається, що поліцейські провели ряд оперативно-розшукових заходів.

В результаті – небезпечні предмети вилучені з обігу й не потрапили в руки злочинців; зловмиснику інкримінують ще одну статтю Кримінального кодексу України, яка передбачає вже 7 років в’язниці“, – йдеться у дописі Колесника.

Водночас у пресслужбі поліції області повідомили деталі злочинного інциденту та наслідки для організатора.

Як зазначається, співробітники кримінальної поліції Мукачівського районного управління провели ряд негласних заходів, в результаті яких попередили розповсюдження засудженим 40-річним зловмисником бойових гранат у регіоні.

Оперативники та слідчі встановили, що мукачівець, який раніше був затриманий поліцією за скоєння ряду крадіжок на території міста, і наразі відбуває за це покарання, причетний до злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї.

Фігурант, перебуваючи в місцях позбавлення волі, за допомогою мобільного телефону контактував з товаришами на волі, й таким чином шукав клієнта, якому б міг продати дві бойові гранати. Останні він заздалегідь сховав на території райцентру і надав би покупцеві точні координати після того, як оплата буде переведена на його банківську картку“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особу клієнта й місце сховку було швидко встановлено, звідси вилучили дві гранати та запали до них. Також у справі зафіксовано переведення грошових коштів підозрюваному.

Оперативники наразі продовжують заходи для встановлення походження боєприпасів.

Окрім цього, за силової підтримки бійців КОРДу, поліцейські провели обшук в камері зловмисника. Серед вилученого – телефон, де містяться записи про попередні домовленості з покупцем.

До цього чоловік відбував покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, тепер, відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне поводження з бойовими припасами, йому загрожує до семи років тюрми.

Досудове розслідування у справі триває і здійснюється за процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Сяде на довго й поверне гроші? – на Закарпатті суд виніс вирок екс-очільнику банку: що він накоїв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22-річному закарпатцю “світить” 9 років тюрми з конфіскацією: що він накоїв? (ФОТО)

ВАРТО ЗНАТИ: Виїзд чоловіків за кордон: три категорії з дозволу місцевих військадміністрацій можуть виїхати з країни, але є умови

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version