Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

У шкільний підручник з української літератури включили твори письменника із Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

Днями Міністерством освіти і науки України було затверджено перелік підручників для 5-6 класів, яким надано гриф МОН України.

Серед переліку і підручник «Українська література» 6 клас (автори Олеся Калинич, Світлана Дячок, за ред. Ю. Ковбасенка).

І в ньому рекомендовані для вивчення твори закарпатського письменника Мирослава Дочинця із книжок «Напутні дари», «Хліб і шоколад», «Книга надиху», інформує Мукачівська міськрада.

“Раді поділитися приємною новиною – твори Мирослава Дочинця, відомого українського письменника, лауреата багатьох літературних премій і відзнак, почесного громадянина міста Мукачева увійшли до підручника «Українська література» для 6 класу Нової школи.

Твори письменника пронизані добром, відкриттям світу, навчають поважати й цінувати“, – сказано в повідомленні.

Довідка:

Мирослав Іванович Дочинець (нар. 3 вересня 1959, м. Хуст Закарпатської області) — український письменник та журналіст, член Асоціації українських письменників.

Сучасний закарпатський письменник, видавець, філософ, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман Криничар.

Мирослав народився в учительській сім’ї. Ще зі шкільних років почав писати та брав участь у літературних конкурсах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету. Працював журналістом у численних виданнях: в газеті «Молодь Закарпаття», «Новини Мукачева», «Карпатський край», «Срібна земля», «Фест» та інших.

В літературному колі ім’я Мирослава Дочинця почало активно лунати у вісімдесятих роках. Йому належить авторство понад двадцяти книжок, (“Світован”, “Хліб і шоколад”, “Лад”, “Місячна роса”, “Руки і душа” та ін.) більшість з яких стали українськими бестселерами.

Найбільшу популярність серед співвітчизників набула книга “Многії літа. Благії літа” — заповіти 104-річного карпатського мудреця про те, як прожити довге, здорове та щасливе життя. Вона увійшла в топ найпопулярніших українських видань за рейтингом “Книга року-2010”. Не менше привертають увагу читачів і такі книги Мирослава Дочинця, як “Вічник. Сповідь на перевалі духу”, “Криничар” та “Горянин. Води Господніх русел”. Ці твори влучно називають трьома духовними братами.

Окрім книжок для дорослих, він пише і для дитячої аудиторії: “Бранець Чорного Лісу”, “В’язень замку Паланок”, “Напутні дари – для дітвори”.

Прозою українського письменника цікавляться і за кордоном, а його репутація талановитого митця виходить на міжнародний рівень. Романи “Лис” та “Вічник” планують перетворити на кінофільми. Також в лондонському студентському театрі було розіграно п’єсу за сюжетом твору “Вічник”.

Його роботи перекладаються на іноземні мови, зокрема англійську, польську, словацьку, італійську та навіть японську.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Адвокат розповів, чи можуть українці відмовитися від отримання повістки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукаєте роботу? – актуальні вакансії на території Мукачівської громади (ПЕРЕЛІК)

ВАРТО ЗНАТИ: Відомо, де на Закарпатті планово вимикамуть електроенергію 20 березня (ГРАФІК)

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version