Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі  видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової: що відомо? (ФОТО)

Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п’ятницю видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна у зв’язку із ситуацією в Україні.

Про це йдеться в пресрелізі МКС, який є в розпорядженні “ЄП”, також про це повідомила прессекретар Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова в Telegram

Так, за інформацією пресслужби суду, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордери на арешт Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини.

Як зазначається, президента рф Путіна та Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Палата досудового провадження ІІ на підставі клопотань Прокуратури від 22 лютого 2023 року постановила, що існують достатні підстави вважати, що кожен з підозрюваних несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до Російської Федерації, що завдало шкоди українським дітям”, – сказано у повідомленні.

Водночас, Палата зазначає, що вважає ордери на арешт таємними “з метою захисту потерпілих і свідків, а також з метою забезпечення розслідування”.

Тим не менш, беручи до уваги, що поведінка, про яку йдеться в цій ситуації, ймовірно, триває, і що поінформованість громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшому вчиненню злочинів, Палата вважає, що в інтересах правосуддя – уповноважити Секретаріат оприлюднити наявність ордерів, імена підозрюваних, злочини, за які видані ордери, і міри відповідальності, встановлені Палатою“, – оголосив виконувач обов’язків президента МКС Пйотр Гофманський.

Вищезазначені ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих прокуратурою 22 лютого 2023 року.

Дане рішення прокоментував і президент України Володимир Зеленський.

Він вважає, що після історичного рішення про видачу ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна повинна бути історична відповідальність.

Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей – незаконному переміщенні тисяч наших дітей на територію держави-терориста… Розділяти дітей із сімʼями, позбавляти їх будь-якої можливості звʼязатися з рідними, ховати дітей на російській території, розпорошувати по віддалених регіонах – усе це очевидно державна політика агресора, державні рішення, державне зло“, – йдеться у зверненні президента Володимира Зеленського.

У свою чергу, сьогодні представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що після рішення Міжнародного кримінального суду про арешт російського диктатора Володимира Путіна у Кремлі шукають наступника президенту РФ.

Він зазначив, що напередодні, 17 березня, коли МКС видав відповідні ордери на арешт, російські пропагандисти не вийшли зі своїми шоу, де обговорювали Гаагу, оскільки обговорення цього для населення РФ було б “дивним і занадто тривожним “дзвінком”.

Коло Путіна звужується, він стає все більш токсичним як для зовнішнього світу, так і всередині країни. Зокрема, у вежах Кремля все більше незадоволення від того, що відбувається. Все більш похмуре усвідомлення перспектив, а саме геополітичної катастрофи режиму Путіна. І так, вже мова йде про пошук наступника Путіна і шукає його вже не Путін“, – заявив Юсов в ефірі телемарафону.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, найближче оточення диктатора путіна співпрацює з українською розвідкою – Буданов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінський генерал оголився на камеру, танцюючи стриптиз (ВІДЕО 18+)

ВАРТО ЗНАТИ: Визнають недійсними частину паспортів українців: відомі причини – Державна міграційна служба

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version