Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

Закарпатці можуть спостерігати в небі зближення Венери та Юпітера (ФОТО)

В небі над Закарпаттям яскраво сяють незвичні точки, яких раніше видно не було.

Це доволі рідкісна астрономічна подія – «парад планет» через зближення Венери та Юпітера.

Як зазначають фахівці, максимальне зближення між Юпітером та Венерою буде спостерігатися сьогодні і завтра, якщо, звичайно, на небі не буде хмар. Юпітер поступово переміщується на захід, а Венера піднімається вгору. Завтра вони будуть на мінімальній відстані одне від одного.

Вам не знадобиться телескоп або бінокль, щоб побачити дві яскраві планети. Просто подивіться на захід після заходу сонця, і два планети буде видно неозброєним оком. Вони будуть виглядати як надто яскраві зірки. Юпітер буде сяяти вдвічі яскравіше Сіріуса, найяскравішої зірки на небі, а Венера сяятиме в шість разів яскравіше Юпітера“, – зауважили в Live Science.

Так виглядали Венера з Юпітером сьогодні ввечері у небі над Мукачевом. Астрономічну подію зафіксував кореспондент “НАШОЇ СПРАВИ” у середмісті.

При цьому, планети рухаються доволі повільно і спостерігати цю близькість можна буде ще два тижні.

Варто також зазначити, що Юпітер, найбільша планета Сонячної системи, а Венера, один із найяскравіших об’єктів на земному небі.

Вони виявляться один від одного приблизно на півградуса — або приблизно на ширину одного повного місяця.

Це, звісно, обман зору. Адже, ці дві яскраві планети насправді знаходяться на відстані мільйонів кілометрів одна від одної. Проте, з нашої точки зору на Землі вони здаються такими, що з’єднуються. Завдяки орбітальним схемам Землі, Юпітера та Венери подібні “з’єднання” відбуваються щорічно.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, 2 березня – граничний термін сплати податків за січень: кого це стосується? 01.03.2023

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатець з «лівим» буком напав на поліцейських з «Терен-4М» (ВІДЕО, ФОТО) 

ВАРТО ЗНАТИ: Відомо, чи буде весняний призов 2023 та які собливості призову під час воєнного стану

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version