Site icon НАША СПРАВА – www.cosanostra.in.ua

“Поки в Мукачеві скидають угорські символи…” – Орбан висловився про Закарпаття і угорську меншину у “Várkert Bazár”

Днями прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів свій щорічний огляд у Várkert Bazár в 24-й раз проаналізувавши ситуацію в Угорщині у формі щорічної оцінки. Також він поставив нові завдання уряду.

За планами уряду, у зовнішній політиці пріоритетними залишаться підтримка сімей та трудова економіка, договір із пенсіонерами та комунальний захист. Зв’язок між університетами та економікою продовжуватиметься і що важливо, щоб зберегти стратегічні сектори в руках Угорщини. Крім іншого, важливим є і «переосмислення» телекомунікацій.

З кожним роком буде дедалі більше програм підтримки сім’ї, таких як цього року, підтримка матерів до 30 років, які мають малолітніх дітей. Оцінюючи минулий рік, Прем’єр-міністр сказав, що 2022 був найскладнішим, а 2023 буде найнебезпечнішим роком з моменту зміни режиму.

Крім міграції, яка потихеньку стабілізувалася, ми маємо зіткнутися з двома новими ворогами: один — війна, інший — інфляція, яких необхідно подолати“.

Після епідемії коронавірусу світ вступив у роки війни. Насправді ми живемо у постійній напрузі з березня 2020 року, і це легко може бути чотири чи навіть п’ять років. Прем’єр констатував: коли Захід вступив у війну із санкціями, треба було все переосмислити.

Брюссель спровокував нас санкціями на енергоносії, ім’я хвороби – санкційна інфляція, а вірус – санкція Брюсселя. Якщо Брюссель хоче розпочати війну, він має зробити те, що угорський уряд зробив проти інфляції, – наголосив Віктор Орбан.

За його словами, 2022 року санкції вивели з кишень угорців від 4000 до 4000 мільярдів форинтів. Тільки на енергію в Угорщині угорські компанії, держава та сім’ї витрачають через санкції набагато більше.

Уряд продовжує підтримувати мир і мета полягає в тому, щоб повністю залишатися осторонь російсько-української війни.

Угорщина продовжить допомагати українським біженцям, бо це елементарна людяність, проте це їхня війна, а не угорців, і було б неправильно ставити інтереси України вище за інтереси Угорщини:

“Я не можу обіцяти, що це буде легко, але я можу обіцяти, що ми стоятимемо на своєму”.

Також Орбан сказав: “Різниця між Заходом та Угорщиною тільки в коштах, мета одна. Іншими словами, між Заходом і Росією потрібна суверенна Україна. Однак для цього потрібні мирні переговори”.

Прем’єр також нагадав, що в російсько-українській війні вже є багато угорських жертв.

“Життя можна врятувати тільки припиненням вогню”. Жителі Брюсселя ще не віддали свої життя в цій війні, а угорці вже. Поки в Мукачеві скидають угорські символи, змінюються керівники – угорці на чолі наших шкіл, багато хто гине героїчною смертю на передовій. Закарпатська угорська меншість на це не заслуговує. Більше поваги до угорців у Мукачеві, Києві, Брюсселі та Вашингтоні“, – заявив Віктор Орбан.

Водночас він зауважив, що членство в НАТО життєво важливе для Угорщини.

Ми надто далеко на сході, щоб здатися” – сказав Орбан.

При цьому прем’єр-міністр також підкреслив: НАТО — це оборонний союз, а не військовий союз, не військова коаліція. Відтак, Орбан очікує, що провоєнна позиція у низці країн у майбутньому може змінитися. У майбутньому може бути сформовано дедалі більше урядів, які підкреслюватимуть важливість миру, а чи не війни, цим запобігаючи безглузду загибель тисяч людей.

Разом із цим, Віктор Орбан вважає, що політика санкцій ЄС спричинила рекордну інфляцію в Угорщині.

Якщо ми хочемо перемогти інфляцію, потрібно знайти причину, все це було викликано брюссельськими санкціями щодо енергетики. Уряд постійно воює з інфляцією, яку слід розглядати як невиправданий удар. Угорці не повинні боятися, замерзати чи піддаватися цьому, уряд має діяти, втручатися в економіку. Зупинка цін діятиме доти, доки ми не зможемо знизити інфляцію до низького рівня. Доки процентні ставки не почнуть знижуватися, обмеження процентної ставки також має залишатися в силі. Інфляція подібна до тигру, і у вас є тільки одна куля. Якщо ви не вдарите його, він з’їсть вас. Повірте, ми його знайдемо. Можна навіть посперечатися: до кінця року ми знизимо інфляцію до однозначних цифр“, – наголосив прем’єр-міністр у своєму виступі.

Джерело MyHungary.Net.

Нагадуємо, як повідомлялося раніше, Орбан “перевзувся”?: “Нам потрібна суверенна Україна, щоб Росія не становила загрози для Європи”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пригрозив окупацією нових територій в Україні: що відомо?

ВАРТО ЗНАТИ: Затверджено новий перелік територій, на яких ведуться бойові дії або які є тимчасово окупованими

ЧИТАЙТЕ НАШІ НОВИНИ в Telegram та Facebook

Exit mobile version